Excel draaitabellen (vervolg op Excel voor gevorderden) 2 bijeenkomsten

Omschrijving

Docent Willem Hogeboom

Werk je regelmatig met Excel en wil je het programma beter leren gebruiken? Heb je ooit een Excel-cursus gedaan maar is de kennis weggezakt? Verzorg je de administratie van een vereniging en wil je betere jaarstukken maken? Dan moet je zeker overwegen deze cursus te volgen.

Excel is het fameuze rekenprogramma van Microsoft. Het wordt gebruikt voor veel professionele toepassingen, maar ook bij het oplossen van ‘dagelijkse’ problemen en berekeningen kan het van grote waarde zijn. Om met Excel te kunnen werken is een goede kennis van het programma noodzakelijk, maar het is een misvatting dat dit een uitgebreide studie vergt.

In het seizoen 2023-2024 biedt Malkander praktijkgerichte trainingen aan voor het computerprogramma Excel. De lessen zijn verdeeld over drie verschillende modules, van eenvoudig tot gevorderd, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de uitgangskennis van de cursist en het gewenste eindniveau. Op de modules kan afzonderlijk worden ingetekend, afhankelijk van de kennis en wens van de cursist.

Cursusmateriaal en de lessen

Per module maken we gebruik van een speciaal ontwikkelde syllabus en voorbeelden uit de praktijk. Je leert niet alleen Excel te gebruiken, maar ook om problemen op te lossen met gebruik van openbare bronnen.

De lessen zijn interactief in kleine groepen. Actief meedoen van de cursisten wordt zeer op prijs gesteld. Van de cursisten wordt verwacht dat zij een les voorbereiden (de stof doornemen en besproken onderdelen oefenen). Module 2 omvat een workshop over het omgaan met (grote) tabellen en het koppelen van tabellen.

Tijdens de lessen moet je over een laptop beschikken met daarop Excel (vanaf versie 2004). Meerdere personen op één laptop is niet mogelijk, evenmin als gebruik van een tablet.

Dit is de derde module en deze bouwt voort op nummer 1 en 2.

Draaitabellen en Rapportages: je hebt module 2 gevolgd of je hebt een gedegen kennis van Excel. Hier krijg je ter voorbereiding de syllabi van Modules 1 en 2.

De lessen worden georganiseerd op de onderstaande data, van 19:30-21:30 uur bij Malkander,

Inschrijven

Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar.
Online inschrijven is niet meer mogelijk.

Details

Van Do 8 Februari 2024
Tot Do 15 Februari 2024
Frequentie Elke week
Dag Donderdag
Tijd 19:30 - 21:30
Prijs € 0,00
Locatie Galvanistraat -
Type activiteit Educatief