Haptonomie (3 bijeenkomsten)

Omschrijving

trainer: Mieke Daemen Haptonoom

 

Voor wie:  vrijwilligers en mantelzorgers

Wat kun je verwachten:

 

Ruimte
Als vrijwilliger/ mantelzorger is je agenda vaak goed gevuld. Soms té gevuld waardoor er bijvoorbeeld weinig tijd  en ruimte voor jezelf overblijft. Door je lichaam beter te gaan voelen word je bewuster van de hoeveelheid ruimte die jij wilt innemen. Met behulp van oefeningen leer je de signalen van je lijf herkennen waardoor je beter in staat gaat zijn om ruimte voor jezelf te maken. Hiermee kun je meer ruimte en balans krijgen in je agenda.

Grenzen
Om alle ballen in de lucht te houden is het denkbaar dat je regelmatig over je grenzen gaat.
Met behulp van haptonomische oefeningen ontdek je hoe het voelt je als je lichaam de signalen afgeeft bij een grens en wanneer je lichaam ‘stop’ zegt.
Je lichaam geeft heel duidelijk aan of je iets wel wilt of niet. Het is een ‘ja’ (ik wil dit wel) of een ‘nee’ (ik wil dit niet). Bij iemand die langdurig over zijn/haar grenzen heen gaat loopt de accu leeg. Door tijdig je grenzen aan te gaan geven blijf je fitter en beter in balans.


Naast ruimte en grenzen ontdek je de andere haptonomische fenomenen tijdens de cursus. Een  stukje theorie met uitleg over o.a. grenzen en ruimte wordt ruim aangevuld met oefeningen om je lichaam beter te voelen en het delen van ervaringen in een kleine groep.


De cursus is gebaseerd op een meerdaagse scholing voor zorgverleners die geaccrediteerd is door het kwaliteitsregister paramedici en wordt gegeven door Mieke Daenen. (haptonoom, mantelzorger en oud-zorgverlener).

1e bijeenkomst: Grenzen en Ruimte
2e bijeenkomst: Naderen en Openen&Sluiten
3e bijeenkomst: Basispresentie en Affectief & Affectief contact

Inschrijven

Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar.

Details

Van Di 16 Januari 2024
Tot Di 30 Januari 2024
Frequentie Elke week
Dag Dinsdag
Tijd 09:30 - 11:30
Prijs € 0,00
Locatie Galvanistraat -
Type activiteit Ontmoeten