Voor organisaties

27-10-2020 /
Uw organisatie kan wel wat handjes gebruiken. Misschien zoekt u mensen die er elke week een paar uur zijn. Of wellicht heeft u af en toe een klus. Wij hebben ruime ervaring in het matchen van vrijwilligers met organisaties, en helpen u dan ook graag. Op deze pagina vindt u als organisatie meer informatie om vrijwilligers te werven en scholing aan te bieden.

Vrijwilligers verzekerd in Ede
De gemeente maakt gebruik van de VNG vrijwilligersverzekering. Deze verzekering kent een ruime dekking in geval van schade en is ook voor mantelzorgers en georganiseerde verbanden die geen rechtspersoon zijn van toepassing. Ook het vervoer door vrijwilligers en maatschappelijke stagiaires valt binnen de dekking van deze vrijwilligersverzekering.
Iedere inwoner van Ede is automatisch verzekerd als hij of zij zich vrijwillig inzet voor een ander en binnen de definitie van vrijwilliger valt. De gemeente betaalt namelijk per inwoner een premiebedrag aan Centraal Beheer Achmea.
Let op! Schade melden via Malkander 
Klik hier voor meer informatie over de vrijwilligersverzekering

Scholings- en promotiefonds Ede
De gemeente Ede heeft dit fonds opgericht dat de scholing van vrijwilligers in Ede ondersteunt. Malkander beheert dit scholings- en promotiefonds.

Scholing
Dankzij dit fonds kunnen vrijwilligers kosteloos deelnemen aan cursussen en workshops. Ook de Arbo cursussen of een cursus op maat komen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding.
Aanvraagformulier

Promotie
Dankzij dit fonds kunt u een gehele of gedeeltelijke vergoeding aanvragen voor een eenmalige promotieactie
Aanvraagformulier

Goed vrijwilligersbeleid en -management
Wie zich vrijwillig inzet voor een ander, verdient het dat een organisatie goed met die inzet omgaat. Met deze Zelfevaluatie helpen we organisaties om dat voor elkaar te krijgen. Zo kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties doen waar ze goed in zijn: de samenleving mooier maken!

Binnen Malkander zijn twee gecertificeerde adviseurs aanwezig die u hierbij graag willen helpen. Neem even contact op met Margreet Keuter mkeuter@malkander-ede.nl of Hazel Hageman hhageman@malkander-ede.nl.