Voor vrijwilligers

27-10-2020 /
Er zijn allerlei manieren om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld bij een maatjesproject, zorginstelling of buurtvereniging. Hier vindt u meer informatie als u als vrijwilliger aan de slag gaat.

Vrijwilligers verzekerd in Ede
De gemeente maakt gebruik van de VNG vrijwilligersverzekering. Deze verzekering kent een ruime dekking in geval van schade en is ook voor mantelzorgers en georganiseerde verbanden die geen rechtspersoon zijn van toepassing. Ook het vervoer door vrijwilligers en maatschappelijke stagiaires valt binnen de dekking van deze vrijwilligersverzekering.
Iedere inwoner van Ede is automatisch verzekerd als hij of zij zich vrijwillig inzet voor een ander en binnen de definitie van vrijwilliger valt. De gemeente betaalt namelijk per inwoner een premiebedrag aan Centraal Beheer Achmea.
Let op! Schade melden via Malkander 
Klik hier voor meer informatie over de vrijwilligersverzekering

EHBO, BHV Reanimatie cursus
Is het noodzakelijk dat u een geldige EHBO, BHV of Reanimatie certificaat heeft, dan kunt u via uw vrijwilliger coördinator een (gedeeltelijke) vergoeding bij ons aanvragen.

Gratis Cursusaanbod
Voor alle vrijwilligers in de Gemeente aanbod hebben wij een gratis cursusaanbod. Heeft u een suggestie voor een nieuwe cursus, meldt dit dan aan bij aanmelding-scholing@malkander-ede.nl.
Bekijk hier ons actuele cursusaanbod en meld je aan

Toch nog vragen?
Neem dan contact met ons op, 0318-208080 of info@malkander-ede.nl en we zoeken samen naar het antwoord.